Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ένα Εθνικό Weekend



Σχεδόν 100 παιδιά συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πρώτη πρόσκληση όλων των ομάδων παιδικού και εφηβικού Baseball, με σκοπό να γίνουν οι πρώτες κοινές προπονήσεις όλων των παικτών, έτσι ώστε να αναδειχθούν εκείνοι που θα στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες Baseball Under 18, Under 15 και Under 12.

Ο καιρός ήταν λίγο ψυχρός και υγρός, αυτό όμως δεν φάνηκε να ενοχλεί κανέναν.
Στην αρχή έγινε κοινή προπόνηση όλων των ομάδων παιδιών U-12, η οποία μετά από τις ασκήσεις προθέρμανσης, κορυφώθηκε σε ένα διπλό παιχνίδι T-Ball μεικτών ομάδων.


Στη συνέχεια, κατά τη μία, όλα τα παιδιά χωρίστηκαν στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες και παρουσιάστηκαν όλοι οι παίκτες που συμμετέχουν στις τέσσερις ομάδες παίδων-εφήβων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα: Τους Πειρατές Γλυφάδας, τους Lions Αλίμου, τους Γίγαντες Παλαιού Φαλήρου και την νεοσύστατη ομάδα Θησείο. Επίσης παρουσιάστηκαν και οι πέντε προπονητές. Επικεφαλής έχει οριστεί ο Σπύρος Κονοφάος, βοηθοί προπονητές είναι ο Δημήτρης Γαζής που έχει αναλάβει τους Pitchers και τους Catchers, συνεπικουρούμενος από τον Δημήτρη Καρούνη, ενώ βοηθοί προπονητές είναι ο Θοδωρής Μήτσου και ο Κωνσταντίνος Δαυλός.
Στην εκδήλωση την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ εκπροσώπησε ο Ταμείας της Μιχάλης Ελευθεριάδης, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΦΟΜ θα υποστηρίξει όσο μπορεί την προσπάθεια της δημιουργίας Εθνικών Ομάδων, ενώ και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΦΟΜ Τομ Μαζαράκης, στον χαιρετισμό που απήυθυνε ευχαρίστησε όλα τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα μπορούσε να προχωρήσει καμία πρωτοβουλία. Και οι δύο πάντως δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από την παρουσία των παιδιών, από την πολύ καλή διάθεση που έχουν και φυσικά από το γεγονός ότι απέδειξαν ότι το Baseball δεν είναι μία παράξενη και ακατανόητη "Αμερικανιά" αλλά ένα παιχνίδι που μπορεί να "μιλάει" και στην ελληνική ψυχή.



Μετά το τέλος της τελετής παρουσίασης των αθλητών των Εθνικών Ομάδων έγινε κοινή προπόνηση των ομάδων U-18 και U-15 από τις οποίες θα γίνει η τελική επιλογή των παικτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον πρώτο Διεθνές Τουρνουά Baseball με τον διακριτικό τίτλο 1st Acropolis Baseball World Cup 2015. Το διεθνές μίτινγκ διοργανώνεται ήδη και θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Ελληνικού κατά τα τέλη Ιουνίου και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν Εθνικές ομάδες από την Αυστραλία, τη Ρωσία, την Νότιο Αφρική, το Πακιστάν, το Ισραήλ για να αναφέρουμε μόνο μερικές.





 
 





 

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου