Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ένας χρόνος Γίγαντες

 

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!

Αγαπητοί Γίγαντες και Γιγάντιοι Γονείς

Φαίνεται σαν να ήταν χθες, αλλά ήταν ακριβώς πριν έναν χρόνο που βρεθήκαμε για πρώτη φορά στο γήπεδο του Ελληνικού, κάτω από την ονομασία Γίγαντες για να κάνουμε την πρώτη μας προπόνηση.
Τότε ήμασταν μόλις εννέα! Όσους ακριβώς χρειάζεται μία ομάδα Baseball. Η συντριπτική πλειοψηφία προερχόταν από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, εκεί όπου ο Μπάμπης Τριγωνάκης, ένας γυμναστής που λατρεύει το Baseball και το Softball, με δική του πρωτοβουλία και εκτός από όλες τις προγραμματικές νόρμες του ελληνικού δημοσίου, είχε διδάξει σε δεκάδες παιδιά το παιχνίδι.
Έτσι, οι Γίγαντες είχαν τη χαρά να έχουν έναν πολύ γερό πυρήνα παικτών γύρω από τους οποίους μπόρεσαν να αναπτυχθούν και ένα χρόνο μετά να έχουν επιτυχίες, να κοιτάζουν στα μάτια τους πεπειραμένους  αντιπάλους τους και να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Από τις 6 Απριλίου το 2013 λοιπόν έχουν γίνει πάρα πολλά στην ομάδα μας. Όταν ξεκινήσαμε λάβαμε μία πρώτη ενίσχυση σε υλικά (γάντια και ρόπαλα) από την Λίγκα των Μικρών, το ελληνικό παράρτημα της Little League στη χώρα μας, την οποία και την ευχαριστούμε. Στη συνέχεια με τις ενισχύσεις των λιγοστών πιονέρων γονιών που αποφάσισαν να φέρνουν τα παιδιά στο Ελληνικό (αρκετά μακριά από την βάση μας, το Παλαιό Φάληρο) και να ενισχύσουν την ομάδα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε προπονητικές εμφανίσεις και καπέλα.
Στη συνέχεια, με την χορηγία της "Γρηγόρης Μικρογεύματα" και των χυμών "Sparti's Juice" καταφέραμε να δημιουργήσουμε επίσημες εμφανίσεις, όπως αυτές που έχουν οι επαγγελματικές ομάδες της Αμερικής, ενώ με την ευγενική βοήθεια δύο ταγμένων γονιών της ομάδας μας, πολύ σύντομα θα έχουμε και παντελόνια τα οποία θα συμπληρώνουν την άψογη εικόνα των Γιγάντων με τον απίθανο χρωματικό συνδυασμό του πορτοκαλί και του μαύρου.

Η υπέροχη στιγμή της ομάδας μας πάντως ήταν όταν δεχθήκαμε στην αρχή της χρονιάς μία απίστευτη χορηγία από τους Giants του San Francisco, οι οποίοι αν και δεν μας γνωρίζουν καν, μας έστειλαν από την Αμερική ολοκαίνουρια γάντια, ρόπαλα και μπάλες, αντικείμενα που υπολογίζονται ότι έχουν αξία περίπου 1.500 ευρώ.

Αλλά και αγωνιστικά, οι Γίγαντες, στον λίγο αυτό χρόνο που υπάρχουν έχουν καταφέρει να κερδίσουν σε ένα τουρνουά Softball που που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ κατέκτησαν και τη δεύτερη θέση στο 1ο καλοκαιρινό τουρνουά Baseball που διοργανώθηκε τον Ιούνιο.

Αααα!!! και να μην ξεχάσω, την τηλεοπτική μας πρεμιέρα στην εκπομπή Joy του ΣΚΑΪ που έκανε σε πάρα πολλούς γνωστή την υπάρξη των Γιγάντων, αλλά και την γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στα γήπεδα Baseball του Ελληνικού, απ' όλες τις παιδικές-εφηβικές ομάδες.

Όλα αυτά βέβαια οι περισσότεροι τα γνωρίζετε, οπότε δεν θα επεκταθώ, απλά άδραξα την ευκαιρία για να σας θυμίσω κάποιες από τις ωραίες στιγμές που έχουμε ζήσει φορώντας το "Γίγαντες" στο στήθος.

Χρόνια μας πολλά λοιπόν και καλή συνέχεια για νέες περιπέτειες και επιτυχίες με ένα ρόπαλο ή ένα γάντι στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου