Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Θεωρία αντί προπόνησης. Δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε


Αγαπητοί Γίγαντες,

Όπως σας έχω ήδη ειδοποιήσει, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ΔΕΝ θα έχουμε προπόνηση, καθώς θα γίνουν οι αγώνες ανάμεσα στους Πειρατές και τους Lions. Μιας και δεν θα έρθετε στο γήπεδο λοιπόν σκέφτηκα να σας προτείνω να ασχοληθείτε με λίγη θεωρία. Ξέρω ότι η θεωρία είναι λίγο βαρετή και δεν συγκρίνεται με τίποτα με το να είναι κάποιος στο γήπεδο, να χτυπάει τη μπάλα με το ρόπαλο, να πιάνει τη μπάλα με το γάντι και τελικά να σκοράρει. Το ξέρω. Όμως η θεωρία βάζει τις βάσεις για να γίνουμε όλοι πολύ καλύτεροι παίχτες και έτσι να κάνουμε ακόμη καλύτερους τους Γίγαντες.

Αυτό το βίντεο λοιπόν που σας προτείνω να δείτε είναι αφιερωμένο στην άμυνα και συγκεκριμένα στις θέσεις που παίρνουν οι αμυντικοί όταν οι αντίπαλοι καταφέρνουν να χτυπήσουν τη μπάλα. Στόχος αυτών των κινήσεων είναι η άμυνα να είναι πιο αποδοτική και να σημειώνει πάντα ένα out.
Το σημείο του βίντεο που μας ενδιαφέρει ξεκινά από το 4:40. Επίσης μην προσπαθήσετε να φτιάξετε τα ακουστικά ή τα ηχείας σας, καθώς το βίντεο αυτό ΔΕΝ έχει ήχο.

Τί βλέπετε λοιπόν σε αυτό το βίντεο; Βλέπετε πού πρέπει να πάει ο κάθε παίκτης αναλόγως που γίνεται το χτύπημα της μπάλας και σε ποια βάσει βρίσκονται δρομείς. Αυτές οι κινήσεις ονομάζονται Cut-Offs δηλαδή είναι φάσεις όπου η άμυνα προσπαθεί να στείλει τη μπάλα από το ένα σημείο του γηπέδου στο άλλο και επειδή η απόσταση είναι μεγάλη, είναι απαραίτητο να μοιραστεί σε τρεις συμπαίκτες. Έτσι ανάμεσα στον παίκτη που πιάνει αρχικά τη μπάλα και τον τελικό της προορισμό τοποθετείται ένας ενδιάμεσος (ο cut-off και εκείνοι που τον καλύπτουν) ο οποίος υποδέχεται τη μπάλα και τη στέλνει στην βάση-στόχο.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι οι παίκτες κινούνται (με εξαίρεση τον catcher που σε αυτές τις φάσεις δεν φεύγει από το Home Plate αλλά παίρνει θέσει μπροστά από αυτό). Κανένας λοιπόν δεν παραμένει στη θέση του να κοιτά αν οι συμπαίκτες του θα τα καταφέρουν. Πάει κάπου. Αυτό να το θυμάστε.
Το δεύτερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι στόχος αυτών των κινήσεων είναι οι παίκτες να δημιουργούν πάντα μία ευθεία γραμμή παράλληλα με την τροχιά που πρόκειται να πάρει η μπάλα, καλύπτωντας ο ένας τον άλλο έτσι ώστε σε περίπτωση που η μπάλα φύγει από τον έναν, ή γίνει κακή πάσα, να μπορεί να την πιάσει ένας άλλος .

Δείτε το βίντεο, και για απορίες σας θα τα πούμε στην επόμενη προπόνηση το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, πάντα στις 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου