Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλο μπράβο σε όλους


Θα αρχίσω μάλλον ανορθόδοξα την ανάρτηση αυτή, καθώς έχω κάνει ένα λάθος και τα λάθη πρέπει να διορθώνονται γρήγορα για να μην εδραιώνονται. Είπα την Κυριακή στους παίκτες (και το Σάββατο στους γονείς) ότι βγήκαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα το οποίο τελείωσε για εμάς. Το ότι βγήκαμε τρίτοι είναι σωστό μόνο για την ομάδα της Little League, καθώς η ομάδα των Junior είναι δεύτερη με δύο νίκες. Σε κάθε περίπτωση πάντως το ότι τελείωσε το πρωτάθλημα είναι λάθος, διότι ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο ο ευγενέστατος Θοδωρής δεν διόρθωσε δημοσίως.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος. Όλοι έχουμε παίξει με όλους από δύο αγώνες. Πρώτοι και στις δύο κατηγορίες (Little League και Junior League) είναι οι Πειρατές. Άρα μόνο εκείνοι έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στον τελικό που θα ανακηρύξει τον πρωταθλητή. Οι άλλοι δύο (εμείς και οι Lions) θα παίξουμε έναν αγώνα κατάταξης (και στις δύο κατηγορίες) και ο νικητής θα είναι εκείνος που θα πάει στον τελικό για να αντιμετωπίσει τους Πειρατές.
Με άλλα λόγια τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, διότι αν κερδίσουμε τους Lions (η ημερομηνία των αγώνων δεν έχει οριστεί ακόμη) θα πάμε εμείς στον τελικό κι αν κερδίσουμε και τους Πειρατές (γιατί όχι;) μπορεί να βγούμε εμείς Πρωταθλητές!

Και χθες αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τους Πειρατές. Και μπράβο σε όλους! Κατά την άποψη του Θοδωρή και εμένα, το χθεσινό παιχνίδι των Juniors ήταν το καλύτερο της χρονιάς με πολλές φάσεις, με καλά χτυπήματα, με πολύπλοκες άμυνες, με καλές ατομικές προσπάθειες, με επιθετικότατο baserunning που μας έδωσε αρκετούς πόντους εκεί που οι αντίπαλοι δεν το περίμεναν... Τα είχε όλα.  Και φυσικά ως αντικειμενικοί φίλαθλοι που είμαστε, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το χτύπημα της χρονιάς ήρθε από έναν παίκτη των Πειρατών που σημείωσε Homerun τριών πόντων. Μπράβο του. Μπράβο όμως και σε εμάς που δεν αφήσαμε αυτό το γεγονός να μας καταβάλει, αλλά συνεχίσαμε την προσπάθεια και καταφέραμε να κερδίσουμε το μακροσκελές παιχνίδι. Μπράβο στον Βίκτωρα που άντεξε ως pitcher ως το τέλος. Μπράβο στον Οδυσσέα που έπαιξε στην δυσκολότατη και βασικότατη θέση του catcher μπλοκάροντας πολλά δύσκολα pitch. Μπράβο στον Ανδρέα που έβγαλε εκπληκτικό flyout προσφέροντας και στα δύο παιχνίδια τα μέγιστα. Μπράβο στον Αγησίλαο που "συναντήθηκε" πολλές φορές με τη μπάλα, στον αστράγαλο, στο δάχτυλο, στο πέλμα, αλλά και πάλι έπαιξε με την ψυχή του και έβγαλε πολύ καλές άμυνες. Μπράβο στον Πέτρο με το εκπληκτικό flyout που κανονικά θα τελείωνε το παιχνίδι, ασχέτως αν καταλήξαμε να παίζουμε άλλο ένα inning. Μπράβο στον Αλέξανδρο που ολοκλήρωσε δύσκολα tagouts στην τρίτη βάση. Μπράβο στον Δημήτρη (Βογιατζή) που δεν πτοήθηκε καθόλου όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον δυσκολότερο pitcher όλου του πρωταθλήματος και έφερε το count να είναι full βγάζοντας πολλά Pitch foul, αποδεικνύοντας ότι το ρόπαλό του είναι πολύ καλό. Μπράβο και στον άλλο Δημήτρη (Ραντοϊκοβιτς) ο οποίος όλη την ημέρα δεν βγήκε ποτέ out και κατάφερε με την πολύ καλή του διάθεση και το χαμόγελο να ανεβάζει όλη την ψυχολογική διάθεση της ομάδας. Μπράβο στον Δαμιανό που έχοντας πολύ λίγες προπονήσεις παίζει με άνεση λες και κατέχει το παιχνίδι χρόνια. Last but not least μπράβο και στον Ηλία, ο οποίος ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες έχει υπομονή στο ρόπαλο η οποία αποδίδει, ενώ παράλληλα παίρνει πρωτοβουλίες και στο baserunning σκοράροντας πόντους για την ομάδα. Μπράβο και στον Κωνσταντίνο ο οποίος προσέφερε και στα δύο παιχνίδια έχοντας γίνει ένας από τους παίκτες με την μεγαλύτερη βελτίωση το τελευταίο διάστημα.

Η ημέρα βέβαια ξεκίνησε με το παιχνίδι της ομάδας Little League. Και εκεί τα πράγματα ήταν η αλήθεια λίγο δύσκολα. Αυτό όμως το ξέρουμε ούτως ή άλλως, διότι όπως σας έχω ξαναγράψει, η δική μας ομάδα παρατάσσει πραγματική  Little League εννιάδα η οποία καλείται να αντιμετωπίσει παιδιά πολύ μεγαλύτερα σε ηλικία. Τη μεγαλύτερη πίεση δυστυχώς τη δέχθηκε ο Πέτρος, ο οποίος κατάλαβε πόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο pitcher. Εγώ θα ήθελα να του πω ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και μάλιστα (όπως μου έλεγε ο διαιτητής) θεωρήθηκε ότι έχει πολύ καλό pitch και μία εντυπωσιακή ηρεμία πάνω στο βουναλάκι. Μπράβο και στον Δημήτρη ο οποίος αποδεικνύει κάθε φορά για ποιο λόγο είναι ο καλύτερος catcher στο πρωτάθλημα αυτής της ηλικίας. Μπράβο και σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν στο παιχνίδι της Little League δείχνοντας ότι κατέχουν το παιχνίδι και έχουν μπροστά τους μόνο περιθώριο για βελτίωση. Μπράβο στον Αριστείδη, στον Παντελή, στον Φίλιππο, στους Βασίλιδες (Σεναρέλη και Βογιατζή) στον Σωκράτη και τους Στέφανους (Σκορδά και Μανωλέσκου) και φυσικά στον βενιαμίν των Βογιατζίδων, τον Βασίλη.
Και φυσικά να πω ότι μας έλειψαν και όσοι παίκτες δεν ήρθαν στο παιχνίδι. Ο Σπύρος, ο Άγγελος, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος ο Βογιατζής. Σας χρειαζόμαστε και εσάς παίδες.

Α και να μην ξεχάσω. Μπράβο και στη Μασκότ μας, τον Μπόμπο που άλλαξε εντελώς την ψυχολογική κατάσταση στο dubout.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου